☎ 06-50891768
✉ info@cleaningserviceclean.nl
Home » Diensten » Zonnepanelen reiniging

Zonnepanelen reiniging

Reiniging zonnepanelen

Door verschillende stimuleringsmaatregelen en subsidies is het aantal zonnepanelen de afgelopen jaren flink toegenomen. Meestal worden zonnepanelen schuin op het dak geplaatst, waardoor de meeste vervuiling er met het regenwater afloopt. Toch blijft er in de loop der tijd altijd vervuiling achter, waardoor het rendement terugloopt. De rendementsverliezen als gevolg van vervuiling worden vaak onderschat, daarnaast heeft vervuiling ook een negatief effect op de levensduur van de zonnepanelen. Vervuiling op zonnepanelen kan ontstaan door bladeren, mos, zure regen, fijne stofdeeltjes, luchtverontreiniging, zoutaanslag in kustgebieden, vogelpoep en roetdeeltjes in stedelijke en industriële gebieden.

Verschillende internationale studies hebben uitgewezen dat de opbrengst van de zonnepanelen uiteindelijk tot 30% kan teruglopen wanneer deze nooit worden schoongemaakt. Het periodiek schoonmaken van uw zonnepanelen is dan ook een investering die zich over algemeen snel terugbetaalt!

Bij het reinigen van de zonnepalen wordt door Cleaning Service Clean de volgende schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd:

Het met stromend water verwijderen van stof, zand en andere materialen die een schurend effect zouden kunnen hebben bij verdere reiniging.
Het reinigen van de zonnepanelen met telescopische stelen met speciale ultra zachte watergeleidende borstels met osmose water.

Er worden dus geen reinigingsmiddelen gebruikt bij het schoonmaken van uw zonnepanelen, er wordt enkel gewerkt met osmose water van de allerhoogste kwaliteit!

Afhankelijk van de positie van de zonnepanelen op het dak en de locatie is het aan te raden om uw zonnepanelen in ieder geval elk jaar te laten schoonmaken. 

Vraag nog vandaag een offerte aan, om uw rendement van uw zonnepanelen weer te verhogen!!!!!!!!